Foto's | Fundag en goede start wedstrijdseizoen CSC Joure

HOOGEVEEN - In Hoogeveen vond afgelopen weekend de eerste kwalificatiewedstrijd voor de dames 1e, 2e en 3e divisie plaats. De dames van CSC Joure namen in de meerkamp acht medailles mee naar huis en plaatsten zich voor 34 toestelfinales. Ondertussen lieten de jongste gymnasten hun mooiste oefening aan de jury zien tijdens de jaarlijkse Fundag in Lemmer.

Hieronder een door CSC Joure zelf geschreven verslag.

Na weken oefenen was het zaterdag eindelijk zover. Voor het eerst konden de jongste gymnasten van CSC Joure aan een jury laten zien wat ze geleerd hadden. Dat was best spannend, maar na het eerste toestel was er vooral plezier en lieten ze op lange mat, sprong en de brug/rekstok hun mooiste oefening zien. Ze kregen daarna meteen hun cijfer wat veel blije gezichten opleverde. Terwijl de jury de punten optelde, kon het massaal meegekomen publiek genieten van een prachtige dans van de gymnasten, daarna was het tijd voor de uitslag. Iedereen kreeg een eerste prijs, maar voor de besten uit iedere groep was er nog een extra grote medaille, zo ook voor drie meisjes van CSC Joure! Na de wedstrijd konden de kinderen zich nog lekker uitleven door te klimmen in de touwen en het wandrek en te springen op de tumblingbaan.

Kwalificatiewedstrijd dames Hoogeveen

In Hoogeveen turnden de dames uit de 2e divisie voor doorstroming naar de landelijke kwartfinale en de 3e divisie voor doorstroming naar de landelijke halve finale. Dit was de eerste kwalificatiewedstrijd van twee, daarna wordt de doorstroming bekend gemaakt. Ook plaatsten de beste vier turnsters per toestel zich dit weekend meteen voor de toestelfinales van district noord.

De dames van CSC Joure lieten prima oefeningen zien en wonnen in de meerkamp maar liefst drie bronzen medailles, vier zilveren medailles en zelfs een keer het goud. Ook werden er meteen al veel finaleplaatsen veiliggesteld: zeven sprong-, tien brug-, negen balk- en acht vloerfinales. 

De volledige uitslag van deze wedstrijd is te lezen op de Facebookpagina van CSC Joure.