Eerste Seniorcafé in bibliotheek Joure een succes

JOURE De aftrap van het Seniorcafé in de bibliotheek in Joure was woensdag 4 december. De burgemeester van De Fryske Marren mocht het spits afbijten met een lezing over zijn werk in de gemeente.

Dit in samenwerking met Douwe Zwaga van Fryske Marren Vitaal. Fryske Marren Vitaal is een vereniging die sinds 2014 actief is voor alle ouderen in de gemeente.

De Fryske Marren is een uitgebreid gebied. Veenstra vertelde over specifieke kenmerken van De Fryske Marren. De woorden Kleurrijk, Actief, Noflik en Samenwerken staan centraal in de gemeente. Deze vormen samen het woord: KANS. Een gemeente die kansen wil geven aan iedereen en al zijn inwoners erbij wil betrekken.

Zwaga wist te vertellen dat er 31.000 inwoners in De Fryske Marren ouder zijn dan 60 jaar. Dat is meer dan de helft van alle inwoners.

In het Seniorcafé kan elke week van 10.00 tot 12.00 uur koffie gedronken worden en is er tijd voor een praatje met elkaar. Elke eerste woensdag van de maand is er een lezing.

Op woensdag 8 januari om 10.00 uur is de volgende lezing. Dan is de brandweer op bezoek. De brandweer vertelt over de ervaring met branden en hoe je brandveilig kunt leven. Een actueel thema, gezien de recente branden in De Fryske Marren.

In het volgende jaar staan verder op het programma: 5 februari; Wiebe Wieling van de Friesche Elfsteden Vereniging, 4 maart; Johan Veenstra bekend van de Leeuwarder Courant en Stiekelstokkies en 1 april; Anne Goaitske Breteler over de Walvisvaarders.