Jouster korfballers winnen eerste thuiswedstrijd in de zaal

JOURE - De korfballers van SC Joure hebben zaterdag met 19-14 gewonnen van WIK ’34. Die ploeg zit bij Joure eveneens in de poule op het veld. De uitwedstrijd in Damwoude werd nipt gewonnen en de Jousters waren dus was gewaarschuwd.

Hieronder een door de korfballers zelf aangeleverd verslag.

Waar de equipe van René Zuil vorige week nog twee wijzigingen kende, speelde het ditmaal in haar vertrouwde opstelling.

De thuisploeg startte matig. Via een 1-3 achterstand na tien minuten spelen, stond Joure na een kwartier spelen nog steeds twee doelpunten achter, 3-5. De Jousters waren hierna bij de les en dat betaalde zich uit in een fors aantal doelpunten. Door vlotte combinaties draaide de thuisploeg de achterstand om in een 10-5 voorsprong. Nadat de ploeg uit Damwoude nog eenmaal tot scoren kwam, wist Joure met twee treffers de ruststand op 12-6 te zetten.

De tweede helft leek veel op het eerste kwartier van de eerste helft. WIK ’34 beet sterk van zich af en Joure kon op dat moment alleen maar volgen. Het verschil werd enkele keren op vier doelpunten gebracht, maar in grotere problemen kwam de ploeg niet. Het slotakkoord was voor WIK ’34, met een afstandsschot bepaalden zij de stand op 19-14.

Een sterke wedstrijd voor de Jousters, die lieten zien over veel veerkracht te beschikken. Met vier punten uit twee wedstrijden staat Joure momenteel aan kop in de poule. De volgende wedstrijd speelt Joure wederom thuis, Noveas is dan de tegenstander. Aanvang wedstrijd 14.55 uur.