Snippergroenbeleid Joure moet opnieuw worden bekeken

JOURE - Het gemeentebestuur van De Fryske Marren gaat opnieuw kijken naar het snippergroenbeleid van de gemeente. Aanleiding is een verzoek daartoe van de gemeenteraad woensdagavond.

Wethouder Jos Boerland wilde de raad woensdag laten instemmen met zijn voorstel tot een nieuwe nota snippergroen. Daarin is het beleid met betrekking tot de verkoop van kleine stukjes grond van de gemeente aan burgers uitgestippeld voor de komende 4 jaar. De nota verschilt nauwelijks met die van de afgelopen 4 jaar.

Toch leidde het woensdag tot een fel debat in de raad met name vanwege een grondtransactie in Joure van onlangs. Daarbij werd ruim 2100 vierkante meter grond van de gemeente verdeeld onder 5 bewoners. De buurt moest zelf een verdeling maken, maar kwam er niet uit. Een aantal bewoners is ontevreden over de uitkomst.

Raadslid Gerard ten Boom van de Burgerpartij vroeg de wethouder tevergeefs die specifieke situatie opnieuw te bekijken. Voor toekomstige gevallen wil hij in de nota opnemen dat er bij gebrek aan overeenstemming tussen bewoners over een grondverdeling ook geen deal komt. De raad kwam er op dat punt niet uit en verwees de nota daarom naar de tekentafel.

Lees ook: Bewoners Joure boos over opgedeeld grasveld dat de gemeente als snippergroen verkocht