Vol programma bij Lemster Dickens Festijn

LEMMER - Een vol programma en een gezellig aangeklede route staat bezoekers ook dit jaar weer te wachten tijdens het Lemster Dickens Festijn. Dat is ditmaal op 14 en 15 december.

Een tram en tumult rondom het gemeentehuis, het pubplein ‘The Schulpen Inn’ en het sprookjesbos. Maar ook volop muziek: een tiental koren, Alberto, de Graham Lowlanders en de bekende folkband Alice Springs.

Op het Lemster Dickens Festijn is doorlopend wat te beleven. Ruim dertig acts zijn er op de route van 3,5 kilometer. Naast de twee routes vol straattheater die om het Dok en door de oude straatjes Schans en Leeg lopen is er onder andere een Sprookjesbos en een legerkampement.

Ga langs bij de Dickens-school, ontmoet de soldaten, de Stronttontsjeronners en de brandweer. Kijk bij de weeskinderen, dans met de dames van vertier en mis de viswijven, heelmeester Craeck en het curlingteam niet. Geniet van de gezellige winterfair, ga hier op de foto met onze eigen kerstman en bekijk Ghost Alley . Op de hele route zijn diverse food- en drinkplekken.

Ook is er weer volop muziek te horen. Van grote shantykoren tot een sprookjesachtige kindermusical. Van intieme gitaar optredens tot ons eigen Lemster feestnummer Alberto. En niet te vergeten de folkband Alice Springs. Neem een kijkje bij de verschillende binnen- en buitenpodia. Beide dagen worden afgesloten met een vuurwerkshow.

Tramtumult en Sprookjesbos

Het tumult rondom de opening van de nieuwe tramlijn in het dorp zorgt ervoor dat de gemoederen hoog oplopen. De burgemeester voert de openingshandeling uit, maar houdt tegelijk de tegenstanders angstvallig in de gaten. Loopt het af met een sisser of moet het leger ingrijpen?

Sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en de gebroeders Grimm waren tijdgenoten van Charles Dickens. Veel sprookjes die we nu nog kennen komen uit die tijd.

Bezoek het sprookjesbos en ontmoet Hans en Grietje, luister en kijk naar de musical met ruim twintig sprookjesfiguren, luister naar de sprookjes in de schoolklas en verdwaal Into the Woods bij Tramstation Lemmer Oost.

Winterfair

Dit jaar is de Winterfair rondom de Hervormde Kerk. Terwijl je binnen in de kerk weer kunt genieten van prachtige muziekoptredens, geniet je buiten van de knusse sfeer van de kraampjes, ga je op de foto met de kerstman of haal je wat lekkers.

Bekijk de hele route en het programma op www.lemsterdickensfestijn.nl. Via die website zijn ook kaarten te koop.