Foto’s | Eigen kerstboom omzagen in het Kuinderbos

KUINDERBOS - Iedereen die dat wil kan zaterdag 7 december van 9.00 tot 15.00 uur een eigen kerstboom omzagen of met kluit en al uitspitten bij Staatsbosbeheer in het Kuinderbos.

Voor acht euro kan een kerstboom tot twee meter worden omgezaagd zolang de voorraad strekt. Grotere bomen hebben afwijkende prijzen. Daarvoor kan gebeld worden naar 0527-231706.

Er zijn in totaal ongeveer duizend bomen beschikbaar. Om op de locatie in het bos te komen moet met de auto vanaf de werkschuur van Staatsbosbeheer de aanwijzing op het bord worden gevolgd en daarna de rode palen.

Kachel

Daarnaast zijn er zakken hout voor de tuinkachel, aanmaakhout voor de houtkachel en Finse fakkels te koop.

Verder zijn nestkasten te krijgen die in eikenbomen kunnen worden gehangen ter bestrijding van de eikenprocessierups.

Ook is een kampvuur en is warme chocolademelk te krijgen evenals broodjes worst. De opbrengst van de catering is voor het goede doel. Van de opbrengst van de kerstbomen plant Staatsbosbeheer nieuwe bomen en worden recreatieve voorzieningen onderhouden

Grotere kerstbomen voor winkelcentra, dorps- en buurtpleinen en kerken tot zeven meter zijn te bestellen op 0527-231706. Elke vrijdag in december kun ze na bestelling om 9 uur worden afgehaald bij de Hopweg 21 in Bant. Wel minimaal drie werkdagen vooraf bestellen.

Tweede Kamer

Het Kuinderbos levert ook weer de kersboom voor de Tweede Kamer. Deze wordt 4 december omgezaagd.

De kerstbomen in het Kuinderbos groeien onder een hoogspanningsleiding die door het bos loopt. Dat is ook de reden waarom Staatsbosbeheer hier kerstbomen plant. De bomen mogen maximaal zeven meter hoog worden en moeten dan worden verwijderd vanwege stroomleverantie aan de provincie Friesland.

De werkschuur van Staatsbosbeheer is gevestigd aan de Hopweg 21 in Bant.

(Foto’s Staatsbosbeheer)