Ondernemers willen samen minicenter vormen in Joure

JOURE - Sinds dit jaar zitten er zes ondernemers in het voormalige onderkomen van Vancore aan de Tolhûswei 9 in Joure.

Vier van deze ondernemers die in hetzelfde vakgebied zitten willen samen een minicenter vormen. Vrijdag 15 november is er van 19.00 tot 21.00 uur een open huis. Dan wordt ook de naam onthuld van het pand. Via social media kon een naam worden ingezonden.

In het onderkomen zat sinds vijf jaar al Haarstudio de KnipSter van Maaike ten Rouwelaar. Dit jaar volgden: Voetverzorging Bianca, Nagel- en Massagesalon Tijd voor jou, Herbalife Nutrition, Xpose en SVS. Die laatste organisatie zat voorheen in de Miks. Nadat de welzijnsorganisatie stopte, verhuisde de Stichting Vervoersdienst Skarsterlân naar het huidige onderkomen.

,,Er is nog een kamer over. We zouden het mooi vinden als daar bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste of een mondhygiëniste in komt. Dan hebben we het hele plaatje compleet voor wat betreft ons idee voor een minicenter”, zegt Petra Strampel van Herbalife Nutrition. Zij treedt voor de gelegenheid op als spreekbuis.

Het pand zelf bestaat ongeveer veertig jaar. De eerste eigenaar was Vancore. Het gebouw is nog altijd in eigendom van het bedrijf dat zich richt op percussie-instrumenten. Een kleine vijftien jaar geleden kreeg het pand een andere bestemming en waren onder andere thuiszorg en een schoonheidsspecialist erin gehuisvest.

Samen optrekken

Toevalligerwijs kwamen er dit jaar naast de al aanwezige haarstudio vijf nieuwe ondernemers in op het gebied van innerlijke en uiterlijke verzorging of dienstverlening. Vier van hen besloten samen op te trekken en elkaar daar waar mogelijk te versterken.

Zo kan binnenkort gebruik worden gemaakt van een ‘Rondje van de zaak’. Daarbij kunnen groepjes een gezellige ochtend, middag of avond boeken, waarbij ze van de diverse bedrijven een behandeling krijgen. De persoon die de naam van het onderkomen bedenkt, die wordt onthuld tijdens het open huis, krijgt als prijs ook een Rondje van de zaak.

Open huis

Bij het open huis krijgen de eerste vijfentwintig bezoekers een goodiebag met daarin beautyproducten. Verder kan kennis worden gemaakt met de ondernemers die in het pand zijn gevestigd.

Daarnaast is er een hapje en een drankje en ligt de rode loper uit voor bezoekers.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)