Foto’s | Kinderen De Spoarsiker ontbijten met burgemeester Fred Veenstra

JOURE - 21 kinderen van PCBS de Spoarsiker uit Echtenerbrug kwamen vrijdagochtend ontbijten bij burgemeester Fred Veenstra in het gemeentehuis in Joure. Nadat de kinderen hadden gezongen voor de burgemeester die jarig was, gingen ze ontbijten.

Ze kwamen ontbijten in de Skarsterlânzaal vanwege de week van het Nationaal Schoolontbijt. Het thema van die week was dit jaar: Neem de tijd voor je ontbijt. 2.750 basisscholen deden hieraan mee.

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Deze kinderen van De Spoarsiker zitten in de hoogste groepen, in de leeftijd van 9-12 jaar.

Donatie aan Het Vergeten Kind

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Veenstra symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De leerlingen uit groep 7 en 8 namen de cheque met een bedrag van 100 euro in ontvangst.

Burgemeester Fred Veenstra kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: ,,De klas had zich goed voorbereid. De kinderen stelden veel vragen, variërend over mijn hobby’s, de inhoud van het burgemeestersvak en de toekomst van de kinderen.”