‘Schaatsster Myrthe de Boer topper op en naast het ijs’

SCHARSTERBRUG/BOORNSTERZWAAG - De 17-jarige Myrthe de Boer uit Scharsterbrug heeft zaterdag voor het eerst meegedaan aan een World Cup kwalificatie schaatsen. In Thialf reed zij een persoonlijk record en evenaarde een pr.

De 1000 meter legde zij af in 1.18,09 en was daarmee een seconde sneller dan haar vorige toptijd. Daarnaast finishte zij op de 1500 meter in een tijd van 2.02,12. Dat was een evenaring van haar vorige persoonlijke record. Op beide afstanden werd De boer twintigste.

De schaatsster wordt gesponsord door Helder Puur Genieten uit Boornsterzwaag. Daar werkt zij in de bediening.

Eigenaar Doeke de Konink, die het bedrijf in juli opende in het voormalige Bista Lago, zegt maar wat trots te zijn op De Boer. Om die reden besloot hij haar te sponsoren.

Sponsornaam op schaatspak

Binnenkort krijgt De Boer een nieuw schaatspak met daarop de naam van Helder Puur Genieten. Daarnaast heeft het restaurant, dat in tegenstelling tot in de oude situatie nu wel jaarrond open is, een arrangement waarbij er gegeten kan worden in combinatie met een schaatsclinic.

De arrangementen worden aangeboden als er ’s winter geschaatst kan worden rondom het restaurant aan de Wielenlaan 19 in Boornsterzwaag.

De Konink: ,,Wij gunnen Myrthe de absolute top. En zeker met onze naam op haar pak. Wel hopen wij dat ze bij blijft werken. Want ook hier is het een absolute topper.”