Leerlingen E.A. Borgerschool op Supermarkt Speurneuzen Safari

JOURE - Tweeëntwintig leerlingen van de basisschool E.A. Borgerschool in Joure slopen donderdagmorgen door supermarkt Jumbo Zijlstra voor een aantal geheime missies.

Stichting Kind en Voeding had een Supermarkt Speurneuzen Safari uitgezet en de kinderen gingen op zoek naar verborgen suikers. Dit in het kader van de World Food Week in Fryslân.

,,Op een leuke manier willen we kinderen bewust maken van goede voeding voor hun gezondheid”, vertelt voorlichtster Erica Krikke van de stichting Kind en Voeding. In het kader van de World Food Week in Fryslân organiseert de stichting samen met het project Jong Leren Eten diverse Supermarkt Safari’s voor scholen, kinderdagverblijven en bso’s in Fryslân.

Met loepjes en klembordjes met de geheime missies erop, liepen de basisschoolleerlingen door de supermarkt om op de etiketten te speuren naar verborgen suikers. ,,Zelfs in pindakaas zit suiker!”, riep een meisje uit. Ook werd de herkomst van groentes en fruit bekeken, werden kruiden en specerijen geroken en diverse appelsoorten geproefd. Na afloop van de missies kreeg ieder kind een Speurneuzen-certificaat.