Foto’s | Leerzame ochtend voor kinderen Brede School Joure bij project Verkeersflits

JOURE - De leerlingen van de Brede School uit Joure hebben dinsdagochtend meegedaan aan ‘Verkeersflits’. Het was zichtbaar genieten voor de kinderen tijdens de leerzame ochtend.

Dat is een project van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) dat wordt uitgevoerd door VVN, Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV), de Fietsersbond, Traffic Skills, Tjinco Leer in het Verkeer en Friesland beweegt.

Bij Verkeersflits kreeg elke groep twee uur verkeersles. Kleuters uit de groep één en twee oefenden een aantal basisvaardigheden in het verkeer. Oversteken stond daarbij centraal.

De groepen één en twee kregen de les ‘Leer in het verkeer’. Terwijl voor de groepen drie en vier op het schoolplein fietsvaardigheden oefenen op een parcours op het programma stond.

Hoogste groepen

In groep vijf en zes werd het thema remweg behandeld. De leerlingen mochten de remweg inschatten van een auto en zelf meerijden in de auto. Ook de thema’s gordelgebruik en bagage kwamen aan bod. Daarnaast werd de dode hoek behandeld aan de hand van een grote tractor met aanhanger.

De groepen zeven en acht tenslotte, behandelden afleiding op de fiets. ‘Op de fiets even niets’ is een interactieve verkeersles van het project waarbij vooral het eigen verkeersgedrag aan de orde komt. In een simulator konden de kinderen ook ervaren wat zij geleerd hebben.