Foto’s | Kinderen basisschool De Schakel leren omgaan met huidige verkeer

ROTSTERHAULE - Basisschool De Schakel uit Rotsterhaule stond vandaag in het teken van ANWB Streetwise. Bij het verkeersprogramma leerden kinderen beter om te gaan met het huidige verkeer.

In verschillende praktijklessen leerden de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, de remweg en reactiesnelheid. De Schakel en koepelorganisatie Ambion, waar de basisschool bij hoort, noemen het programma belangrijk om kinderen zo ‘straatwijsheid’ mee te kunnen geven.

ANWB Streetwise kent diverse onderdelen. Zo leerden kinderen uit de groepen één en twee in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen ze met veilig oversteken. Daarnaast werd geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

Blik en klik

Tijdens Blik en klik leerden kinderen uit de groepen drie en vier in de gymzaal om veilig over te steken. Ook het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto werd geoefend met een gele elektroauto.

Kinderen uit de groepen vijf en zes leerden bij Hallo auto over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen namen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mochten zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger kwam aan bod.

Terwijl bij Trapvaardig tenslotte, kinderen uit de groepen zeven en acht op het schoolplein praktische fietsvaardigheid leerden. De leerlingen fietsten over een parcours en trainden manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak op, om zich zo voor te bereiden op het zelfstandig naar de middelbare school fietsen.

(Foto’s Basisschool De Schakel)