Leerlingen Brede School doen mee aan ‘Verkeersflits’

JOURE - De leerlingen van de Brede School uit doen dinsdagochtend 15 oktober mee aan ‘Verkeersflits’.

Dat is een project van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) dat wordt uitgevoerd door VVN, Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV), de Fietsersbond, Traffic Skills, Tjinco Leer in het Verkeer en Friesland beweegt.

Bij de verkeersflits krijgt elke groep twee uur verkeersles. Kleuters uit de groep één en twee oefenen daarbij een aantal basisvaardigheden in het verkeer. Oversteken staat centraal.

De groepen één en twee krijgen de les ‘Leer in het verkeer’. Terwijl voor de groepen drie en vier op het schoolplein fietsvaardigheden oefenen op een parcours.

In groep vijf en zes wordt het thema remweg behandeld. De leerlingen mogen de remweg inschatten van een auto en mogen zelf meerijden in de auto. Ook de thema’s gordelgebruik en bagage worden behandeld. Daarnaast wordt de dode hoek behandeld aan de hand van een grote tractor met aanhanger.

De groepen zeven en acht tenslotte, behandelen afleiding op de fiets. ‘Op de fiets even niets’ is een interactieve verkeersles waarbij vooral het eigen verkeersgedrag aan de orde komt. In een simulator kunnen de kinderen ook ervaren wat zij geleerd hebben.