Farmers Defence Force en Agractie.nl zinnen op nieuwe acties boeren

REGIO - Op social media circuleert een bericht van de Farmers Defence Force dat boeren oproept om op woensdag 16 oktober hard in actie te komen. Daarnaast zint Agractie.nl op een nieuwe publieksvriendelijke actie.

De oproep komt van de Farmers Defence Force (FDF). Dat is de radicale vleugel van het boerenprotest op 1 oktober. Agractie.nl pleit voor vreedzaam protest. Terwijl de FDF zich activistisch opstelt.

In het bewuste bericht staat: ‘Strijders, vertrouw op FDF, we gaan gas geven ohne ende! 16-10 alle trekkers van stal en voor meerdere dagen tot Den Haag buigt!’.

Niet alleen wordt opgeroepen met trekkers actie te voeren, maar ook met personenauto’s, bussen en vrachtwagens. Daarbij wordt aan burgers gevraagd eveneens mee te doen en de boeren te steunen.

Wie wil meedoen wordt geadviseerd om te zorgen voor: eten, drinken, warme kleding, zaklampen, extra batterijen voor de telefoon en indien nodig slaapmateriaal.

Tot de FDF behoort onder anderen oud-staatssecretaris Henk Bleker. Hij stelde zich bij het protest op 1 oktober hard op tegen de plannen om de veehouderij te saneren.

Agractie 2.0

Agractie is ondertussen gestart met een doneeractie. Die is opgestart om financiën te verzamelen voor een nieuwe actie.

,,De actie zal honderd procent publieksvriendelijk en goed zichtbaar zijn door heel Nederland. Er zullen geen tractoren of grote hoeveelheden mensen bij betrokken zijn. We publiceren de details van de actie niet om het verrassingseffect te behouden.”

Beide acties vinden naar verwachting over ongeveer vier tot zes weken plaats. Volgens Agractie brengen de acties lopende gesprekken met minister Schouten over de inzet van de sector niet in gevaar.

Zie www.doneeractie.nl/agractie-nederland-2-0/-38455.