Lytse Bear voor vierde keer op rij Nederlands kampioen sloeproeien

Langweer - De Lytse Bear is afgelopen weekend op het thuiswater Nederlands kampioen sloeproeien geworden. Concurrent Pulp Fiction uit Makkum werd in een rechtstreeks duel verslagen. Het is de vierde keer op rij dat de Jouster dames de beste van Nederland zijn.

Het startschot voor de laatste NK-wedstrijd van het jaar vond plaats in Langweer. Vanuit de organisatie was een parcours van ruim 15 kilometer uitgezet. Onder goede weersomstandigheden gingen de dames van de Lytse Bear rond half één van start. Pulp Fiction startte één minuut achter de Jouster dames. Voor de Lytse Bear was dit een ideale situatie.

Pulp Fiction moest ruim anderhalve minuut sneller roeien dan de Lytse Bear om Nederlands kampioen te worden. Het was aan de Jouster dames om dit te voorkomen. Lytse Bear ging voortvarend van start en roeide met een pittige slag over de Langweerderwielen richting de Langweerder Vaart.

De Pulp Fiction wist slechts enkele seconden in te lopen. Hierdoor begonnen de Jouster dames vol vertrouwen aan het zware stuk roeien door de sloten met stroming tegen. Onder aanmoediging van diverse bootjes met fans roeiden de dames vol adrenaline via de sloten, de Goïngarijpsterpoelen en de Alde Wei weer richting Langweer.

De Pulp Fiction wist in dit deel van de race wel in te lopen maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd het duidelijk dat de Lytse Bear afstevende op het kampioenschap. Op de Langweerder wielen zetten de dames nog een mooie eindsprint in en waren ze in staat de dames uit Makkum achter zich te houden. Na het passeren van de finish kon het feestvieren beginnen.

Na een lang en zwaar seizoen ontving de Lytse Bear de eerste prijs voor de wedstrijd in Langweer. Tijdens het eindfeest in Muiden kunnen ze evenals de Grutte Bear de beker voor het Nederlands kampioenschap in ontvangst nemen.