Wisselvallige korfballers SC Joure tijdig bij de les

JOURE/DAMWOUDE - De korfballers van SC Joure hebben dit weekend van WIK ’34 gewonnen. In Damwoude werd het 16-18 voor de Jousters.

Hieronder een door de korfballers zelf geschreven verslag.

Tegenstander WIK ’34 had net als de Jousters, midweeks haar bekerwedstrijd gewonnen. Met een positief gemoed begonnen beide ploegen aan een wedstrijd die twee verschillende gezichten kende. Beide ploegen speelden één uitstekende helft en waren de andere helft geen schim van zichzelf. Uiteindelijke was Joure over twee helften de bovenliggende partij, 16-18.

Joure ving de eerst helft weifelend aan. Tot tweemaal toe keek het tegen een achterstand aan en pas na tien minuten kwamen de Jousters beter in hun spel. Zij wisten dankbaar gebruik te maken van de fouten van de thuisploeg en waren daarnaast van afstand zuiver. Hierdoor liep Joure uit naar een riante voorsprong van 3-11. Na een kleine opleving van WIK werd de rust bereikt met een 6-12 stand.

Deze ruime marge werd in de eerste minuten van de tweede helft bijna compleet verspeeld. Na drie aanvallen van WIK stond het 9-12. Joure was hierna op tijd bij de les en scoorde driemaal achtereen, 9-15. De marge van zes bleef de daaropvolgende minuten in stond, totdat WIK opnieuw een opleving had. Fouten van Joure werden genadeloos afgestraft en met nog zeven minuten te spelen, was WIK tot op twee doelpunten gekomen, 15-17. Aanvallend lukte er in deze fase nog maar weinig bij Joure. Gelukkig waren de doelpunten bij WIK ook plotseling opgedroogd. Beide ploegen kwamen hierna nog maar eenmaal tot scoren, waardoor de twee punten met hangen en wurgen toch mee naar Joure gingen.

Joure blijft hierdoor ongeslagen aan kop staan en zag naaste concurrent Westergo een punt verliezen bij WWC. Aankomende zaterdag staat de kraker Westergo-Joure op het programma.