Leerlingen 't Swannestee winnen viswedstrijd Joure

JOURE - Hengelsportvereniging Joure organiseerde woensdag een viswedstrijd voor alle basisscholen uit Joure en omgeving in de jachthaven in Joure.

Meer dan 100 kinderen hadden zich ingeschreven voor deze viswedstrijd die al een aantal jaren in Joure wordt gehouden. Het bestuur van de HSV Joure had voor de kinderen het parcours uitgezet zodat iedereen wist in welk vak hij of zij kon gaan zitten of staan.

Na het startsein om 17.00 uur werden al gauw de eerste vissen boven water gehaald. Nadat de vrijwilligers de vis had gemeten en genoteerd, werd de vis in een grote ton gedaan. De ene na de andere vis werd boven water gehaald. De kinderen genoten enorm van het vissen.

Om 18.30 uur werd het sein ‘stoppen’ gegeven en werden de lengtes van de vis van iedere school apart bij elkaar opgeteld. Er werd een eerste prijs, een tweede prijs en een derde prijs uitgedeeld en de winnaar kreeg de wisselbeker uitgereikt.

Eerste was 't Swannestee uit Langweer, tweede was de Trieme uit Sintjohannesga, en derde It Klimmerblêd uit Sint Nicolaasga.

Hierna bedankte de voorzitter een ieder voor zijn of haar aanwezigheid en zei dat dit weer een prachtige viswedstrijd is geweest.