Jouster korfballers winnen nipt van Deinum

JOURE - Na drie opeenvolgende overwinningen kwam Deinum bij Joure op bezoek. Deze fysiek sterke korfbalploeg bleek in het verleden meermaals een taaie tegenstander.

De Jousters hadden het in de wedstrijd ook zeer lastig tegen de ploeg, maar speelden ook vooral tegen zichzelf. De thuisploeg had het aan zichzelf te danken dat het nog zo lang spannend bleef, maar wist uiteindelijk de volle buit te pakken.

Dit zag er de eerste twintig minuten van de eerste helft echter niet naar uit. Het spel van Joure overtuigde namelijk niet. Ondanks dat er veel geschoten werd, ontbrak het aan passie en was de ploeg ook niet gelukkig in de afronding. Joure keek hierdoor tegen een achterstand van 1-3 aan.

Door goed te verdedigen, dwong Joure wel af dat de tegenstander slechts drie keer scoorde maar aanvallend moest het veel beter. In de laatste twee minuten van de eerste helft ontbrandde de wedstrijd ineens volledig. De achterstand werd tenietgedaan door twee goals van Sierd van der Goot. Maar het laatste schot van de bezoekers betekende een 4-5 achterstand bij rust.

Begin tweede helft werd het verschil zelfs weer twee, maar hierna brak een sterke periode aan van de thuisspelende partij. Eerst kwam het gelijk en vervolgens wist Marrit Ydel voor de eerste maal in de wedstrijd een voorsprong voor de Jousters op het bord te zetten, 7-6. Joure zag in dat het weer alle kansen had op winst, maar Deinum liet zich niet zo gemakkelijk afschudden.

Om en om werd namelijk een voorsprong gepakt en de spanning was bij beide partijen voelbaar. Bij een stand van 11-10 droogden de doelpunten aan beide zijden op. Met hand en tand werd de voorsprong door Joure vervolgens verdedigd maar drie minuten voor het einde viel de gelijkmaker. In de ultieme slotfase wist Joure veel kansen te creëren en uiteindelijk maakte Kim Vrieseling het beslissende doelpunt, 12-11.

Met viermaal winst uit vier wedstrijden beleeft Joure een uitstekende start van de competitie. Alleen Westergo uit Bolsward heeft ook vier uit vier. De overige teams hebben al minimaal twee keer verloren. Volgende week zaterdag spelen de Jousters een uitwedstrijd tegen WIK ’34 in Damwoude.

Verslag Martijn van Dijk