Seizoenstart zaterdagvoetballers SC Joure draait uit op deceptie

JOURE - Na een seizoen zonder prijzen zijn de mannen van het eerste team van de zaterdagafdeling van SC Joure weer begonnen aan een nieuw seizoen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het werd echter een 7-1 nederlaag uit bij promovendus VV Zuidhorn.

In augustus stonden er, naast een bijna compleet nieuwe staf, drie "nieuwe" jongens op het veld: Jean Pierre N’Gouan, Stijn Terpstra en Sander de Ree. Helaas moesten we afscheid nemen van Sebastiaan Kooistra en Folkert Luhoff die hun werkzaamheden niet meer konden combineren met het mooiste spelletje wat er is. Beiden willen we via deze weg nogmaals bedanken voor hun inzet en toewijding.

In de voorbereiding werd duidelijk dat de mannen het dit seizoen ook nog eens zonder Sjouke Terpstra en Martijn Dijk moesten gaan doen. Beiden liepen een kwetsuur aan de knie op.

Dezelfde voorbereiding liep voor de rest prima. Er werd veel gescoord, de knock-out fase van de beker werd na drie jaar weer eens bereikt en voor de eerste competitiewedstrijd in en tegen VV Zuidhorn waren de mannen zo goed als compleet. Enkel Johannes Agricola moest de wedstrijd door een liesblessure aan zich voorbij laten gaan.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt op het kunstgras van de net gepromoveerde club uit de provincie Groningen. Na 15 minuten bleek dat de wedstrijd beter nog een kwartier later had kunnen beginnen. Na drie lange ballen en drie keer zwak verdedigen hadden de Jousters het zogeheten "Jantje" al op de broek. Toen het elftal na 25 minuten spelen ook nog eens stond te slapen bij een corner, bleek dat er deze middag weinig te halen viel. De eerste helft was een les in beleving, inzet en slimmigheid.

Ondanks de grote achterstand liet Joure een kwartier lang zien toch te kunnen voetballen. Nadat Jakob Lubbers de doelman en Jean Pierre N'Gouan de lat op hun weg vonden, was het Jelte ter Heide die op aangeven van Jakob Lubbers zijn doelpunt mee kon pikken. De 5 - 1 achterstand in de rust kwam hard aan bij het elftal.

In de tweede helft bleek dat het tij niet meer kon worden gekeerd en wist de thuisploeg nog twee keer te scoren. De benjamin van SC Joure, Stijn Terpstra, kwam op aangeven van Jelte ter Heide nog wel tot scoren maar dit was voor de statistieken.

Net als vorig jaar verliest het Jouster conclaaf haar eerste wedstrijd met dikke cijfers. We hopen dat dit wederom recht kan worden gezet op Joustermerke zaterdag tegen SC Veenwouden. De ploeg gaat er in ieder geval alles aan doen om te laten zien dat dit een eenmalige uitglijder was.

Om 14.30 wordt er afgetrapt op de Hege Simmerdyk.