FOTO’S | Korfballers Joure in spannende wedstrijd langs Mantgum

JOURE - De korfballers van Joure hebben zaterdag met 13-11 gewonnen van Mantgum.

Hieronder een door de korfballers zelf aangeleverde tekst.

In het derde duel van dit seizoen kwam WWC uit Mantgum op bezoek. De ploeg is een van de concurrenten om de bovenste plekken en een zwaar duel werd verwacht. De wedstrijd bleek geheel in lijn met de verwachtingen en verveelde geen moment. Na tweemaal 30 minuten was het Joure dat uiteindelijk op beslissende momenten het scherpste voor de dag kwam.

De Jouster ploeg begon gedreven en geconcentreerd aan het treffen. Snel werd er een voorsprong genomen en Joure bleef steeds aan de goede kant van de score. Na twintig minuten werd het grootste verschil van de eerste helft bereikt, vier doelpunten. WWC kwam daarop terug tot twee doelpunten maar verder liet Joure het niet komen. De marge van twee werd tot de rust vastgehouden, 9-7.

Direct na rust knalde Joure weer naar een voorsprong van vier doelpunten. Op deze marge kon Joure lang teren want het team uit Mantgum wist de korf moeizaam te vinden. In de doelpuntarme tweede helft leek het daarna bij een tussenstand van 12-9 toch nog mis te gaan voor de thuisploeg. Door twee snelle doelpunten van Mantgum was het namelijk op één punt na gelijk. Gelukkig bracht Kim Vrieseling aan alle twijfel een einde door de belangrijke 13-11 te scoren. Met hand en tand werd deze voorsprong verdedigd en dit zou ook de eindstand blijven.

Na drie wedstrijden staat Joure op de eerste plek, die gedeeld wordt met Westergo uit Bolsward. Volgende week zaterdag speelt Joure thuis tegen een andere concurrent, Deinum. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.