FOTO’S | Gezellige drukte op tweejaarlijkse open dag In De Vrijloop

JOURE - In De Vrijloop heeft vandaag haar tweejaarlijkse open huis gehouden.

Een groot aantal van de leden toonde diverse activiteiten aan de bezoekers, zoals: tekenen en schilderen, houtbewerken, touwknopen, biljarten, bridgen, fotografie, yoga, bewegen, bloemschikken en taalcursussen.

Bij het open huis waren er ook optredens van het verenigingskoor de Vrijloopsjongers. Zij treden regelmatig op voor zieken en bejaarden in verpleeginrichtingen in de wijde omgeving.

Miks Welzijn

Recent zijn er een aantal vernieuwingen geweest bij In De Vrijloop. Niet alleen is er nieuwe vloerbedekking gekomen in het pand. Van Miks Welzijn, dat voor de zomer stopte, zijn diverse zaken gebruikt, zoals: beamers, schermen, meubelen en bureaus.

Nieuw is ook dat voor groepen die eerst bij Miks Welzijn terecht konden, nu terecht kunnen bij In De Vrijloop. Dat geldt onder andere voor de biljarters uit Skipsleat en voor verenigingen en anderen die zalen nodig hebben voor activiteiten.

Ook de jongerenactiviteiten zoals poolbiljart en darten is van Miks Welzijn naar In De Vrijloop gegaan.

Over

In De Vrijloop staat open voor inwoners uit gemeente De Fryske Marren, die op een zinvolle en plezierige wijze hun vrije tijd willen besteden. Zij zijn deels of geheel uit het arbeidsproces.

Leeftijd, geloof, politieke voorkeur, geaardheid en afkomst spelen daarbij geen rol. Aanmelden als lid kon meteen tijdens het open huis.

Het karakteristieke pand waarin de vereniging is gehuisvest staat aan het Zijl 13 in Joure. Van oorsprong was het een pakhuis van Douwe Egberts, onder de oudere Jousters is het bekend als het pakhuis Cath.

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s HoogMedia)