FOTO’S | Trekzakclub Thús giet it better met stand op Jouster Merke

JOURE - De trekzakclub Thús giet it better uit Joure is Jouster Merke donderdag van 9.00 tot 17.00 uur met een stand aanwezig in de Midstraat.

De club wil dan op een zo toegankelijk mogelijke manier mensen enthousiast te maken voor spelen op de trekzak. ,,Ook willen we vertellen wat onze mooie, gezellige en laagdrempelige club daar voor kan betekenen voor iedereen van jong tot oud en van geïnteresseerden tot vergevorderde spelers”, zegt Klara Tijsma-Spoor, secretaris van Thús giet it better.

De trekzakclub bestaat ondertussen ruim twintig jaar en telt ongeveer dertig leden. In de wintermaanden van eind oktober tot en met eind maart spelen zij wekelijks in partycentrum ’t Haske in Joure. ,,We hebben daar een afzonderlijke speelruimte met eigen opgang en toiletgroep.”

De club is opgedeeld in verschillende niveaus, afhankelijk van de vaardigheden van de spelers. Er is om de week les en om de week een gezamenlijke speelavond.

,,Bij voldoende animo is er een beginnersclub, voor de ‘leken’ zo gezegd, die les krijgen van een van onze zeer ervaren clubleden. De overige spelers zijn ingedeeld in drie groepen en krijgen les van een muziekdocente.”

Feestavonden

Daarnaast zijn er de nodige feestmomenten. Zoals rond Kerst. Daarnaast is er elk seizoen een slotavond. Daarbij brengt iedere groep het geleerde van het afgelopen seizoen ten gehore.

Ook wordt in de zomerperiode een aantal keren op locatie samengespeeld. Zoals in een boerderijtuin, op een camping of tijdens avondzeilen aan boord van een klassieke zeiler.

,,Naast het spelen in clubverband wordt er door een aantal spelers maandelijks een muzikaal optreden verzorgd voor mensen met (meervoudige) beperking en worden er op aanvraag publieke optredens gegeven.”

Introductiebijeenkomst

Thús giet it better houdt op donderdag 31 oktober van 19.00 tot 20.00 uur een gratis introductiebijeenkomst in ’t Haske. De docente van de club is dan aanwezig.

Meer informatie is te krijgen via info@trekzakclubjoure.nl. Zie ook www.trekzakclubjoure.nl.