Dominees zetten rouwgroep op voor mensen in de dorpen rondom het Tjeukemeer

ECHTENERBRUG - Sifra Baayen-Op ’t Land, dominee in Echtenerbrug-Oosterzee, heeft samen met dominee Aart Veldhuizen uit Langweer en geestelijk verzorger bij Patyna een rouwgroep opgezet voor mensen in de dorpen rondom het Tjeukemeer die een geliefde hebben verloren.

Het idee voor de rouwgroep is ontstaan vanuit de samenwerking van de Protestantse gemeenten rondom het Tjeukemeer.

In de rouwgroep gaan deelnemers met elkaar in gesprek over wat verdriet en gemis met hen doet. ,,Het vertrekpunt voor de gesprekken is niet het gebeuren dat ieder van ons is overkomen. Dat zou het erg zwaar maken. Centraal staat telkens een tekst uit de psalmen, waarin de schrijver zelf worstelt met de grote vragen van het leven.”

Naar aanleiding van de teksten wordt gesproken over hoe ieder omgaat met grote vragen. ,,Het doel daarvan is dat je bij anderen iets van jezelf herkent en erkenning krijgt voor jouw eigen omgaan met rouw en verdriet. Bij eerdere rouwgroepen is ervaring opgedaan dat dit erg goed werkt.”

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn op de donderdag 26 september, 10 oktober, 31 oktober en 14 november in restaurant de Fûke aan de Hoofdweg 24 in Echten. De aanvang is telkens om 14.00 uur.

De Fûke ondersteunt het initiatief van de rouwgroep door geen zaalhuur te rekenen. De consumpties zijn voor eigen rekening. Iedereen, kerkelijk of niet, is welkom. Als de afstand naar de Fûke een bezwaar is, kan dat worden aangegeven.

Voormeer informatie kan contact worden opgenomen met Sifra Baayen via 0514-750 264, via 06-49126172 en via predikant@pknechtenerbrugoosterzee.nl. Aart Veldhuizen is bereikbaar via 06-10702165 en via aart.c.veldhuizen@gmail.com.