FOTO’S | De Fryske Marren en muziekvereniging Excelsior bezoeken partnergemeente Drolshagen vanwege 50-jaar stedenband

JOURE - De gemeente De Fryske Marren en muziekvereniging Excelsior hebben afgelopen weekend de partnergemeente Drolshagen in Duitsland bezocht.

Dit vanwege de 50-jarige stedenband tussen De Fryske Marren en Drolshagen.

Hieronder een door de Excelsior ingestuurde tekst.

Heel bijzonder was ook dat Siebren Vermaning en Jan Glas uit Joure zijn uitgeroepen tot ereburger van Drolshagen, vanwege hun jarenlange inzet voor het partnerschap met Drolshagen.

Hieruit zijn vele vriendschappen tussen sport-, cultuur en muziekverenigingen ontstaan. Beide burgemeesters Berghof en Veenstra, ondertekenden de bevestiging van deze mooie stedenband.

Op 13, 14 en 15 september is muziekvereniging Excelsior weer afgereisd naar Duitsland. Dit maal om 50 jaar partnerschap tussen de gemeenten de Fryske Marren en Drolshagen te vieren. T

ussen de beide gemeenten is in die 50 jaar een hechte vriendschap ontstaan, veel verenigingen hebben regelmatig een uitwisseling met een soortgelijke vereniging uit de partnergemeente. Zoals bekend is reist Excelsior regelmatig af naar Duitsland om daar de muziekvrienden uit Schreibershof te treffen.

Vrijdagavond 13 september heeft Excelsior onder leiding van Jan Vermaning haar muzikale bijdrage geleverd aan de feestavond in Drolshagen. Vele genodigden van beide gemeenten waren hier aanwezig waaronder eigen burgemeester Fred Veenstra en Uli Berghof, burgemeester van Drolshagen. 

Excelsior speelde onder andere het typisch Duitse ‘Auf der Vogelwiese’, ‘Edelweis’ en de ‘Schreibershofer Schützenmarsch’ die uit volle borst mee werd gezongen.

Vanzelfsprekend kon het prachtige ‘In Nije Dei’ niet ontbreken op deze Duits-Friese avond. Dit werd beloond met een daverend applaus van het publiek. Na het spelen van alle muziekstukken hebben de muzikanten en gasten genoten van een welverdiend drankje.

Muzikant van Excelsior, Siebren Vermaning, is deze avond samen met Jan Glas extra in het zonnetje gezet. Zij ontvingen voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor het partnerschap tussen beide gemeenten de ‘Silberne Ehrenbecher’ en een oorkonde.

Excelsior combineerde het bezoek in Drolshagen met op zaterdag een rondleiding in de Krombacher brouwerij en op zondag een optreden op het jaarlijke ‘Tierschau- und Erntefest’. Dit alles natuurlijk samen met hun Duitse vrienden.