Woudagemaal drie dagen onder stoom

LEMMER - Het Woudagemaal in Lemmer staat van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 oktober onder stoom. Ook zijn er dan kinderrondleidingen.

Met het onder stoom brengen van het Ir. D.F. Woudagemaal kan het publiek niet alleen genieten van dit bijzondere evenement. Ook is het voor Wetterskip Fryslân een mogelijkheid om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden.

Bezoekers kunnen hun auto op de nieuwe parkeerplaats bij het Woudagemaal parkeren en meerijden met de ecoshuttle naar het gemaal. Tijdens het busritje geeft de chauffeur een toelichting.

Tijdens de draaidagen zijn er ook kinderrondleidingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Die starten op alle drie draaidagen om 11.00 uur en om 15.00 uur. De kinderen ontvangen na afloop een verrassing. Aanmelden kan via info@woudagemaal.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. Gevraagd wordt de datum en tijd aan te geven.

Belangstellenden zijn op alle drie de dagen tussen 10.00 en 17.00 uur welkom in het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in functie en UNESCO Werelderfgoed is.

Tickets kopen kan vooraf en kan via www.woudagemaal.nl/tickets.