Dubbelslag voor Jouster roeiteams in Zwartsluis

ZWARTSLUIS - De strijd om het Nederlands kampioenschap sloeproeien is afgelopen weekend weer losgebarsten. Na de zomerstop, staan in totaal nog drie wedstrijden op het programma en zaterdag was de eerste in Zwartsluis.

Het was een race van bijna veertien kilometer over het Zwarte Water en door het centrum van Zwartsluis. De dames van de Lytse Bear hebben in de zomerperiode hard doorgetraind en verschenen daarom ook vol vertrouwen aan de start.

Ze startten een halve minuut achter grote concurrent Pulp Fiction uit Makkum. Deze startpositie was voor de Jouster dames ideaal om de onderlinge strijd goed te kunnen volgen. De Lytse Bear ging zeer voortvarend van start en ze waren via de keerboei al snel weer terug in het centrum van Zwartsluis. Daar liepen de Jouster dames behoorlijk vertraging op doordat er geen ruimte was om langzamere sloepen in te halen. Gelukkig konden de Jouster dames dit hebben, omdat de positie ten opzichte van Pulp Fiction nog uitstekend was.

Na het verlaten van het centrum was er weer alle ruimte en konden de dames vrijuit roeien. Het tweede deel van de wedstrijd verliep ondanks wat golfslag van pleziervaart onderweg uitstekend. Met een mooie eindsprint kwamen de dames vlak na de Pulp Fiction over de finish en konden ze bij de prijsuitreiking de eerste prijs in ontvangst nemen. Een prachtige opsteker richting de volgende wedstrijden.

Bij de heren gaat de strijd om het Nederlands kampioenschap tussen de Grutte Bear en Orkaan uit Muiden. Bij de Grutte Bear debuteerde Steven de Jonge in de boeg en verving oudgediende Jurjen Bakker op het laatste moment Lukes Put.

De heren roeiden een uitstekende wedstrijd en lieten op het laatst nog wel iets liggen. Hierdoor werd het nog zeer spannend met de Orkaan. Gelukkig wisten de Jouster roeiers de Orkaan met dertien seconden te verslaan en was het Jouster roeifeest compleet in Zwartsluis.

Komend weekend staat de Veerse Meer race in Zeeland op het programma. De heren kunnen daar definitief Nederlands kampioen worden en indien de dames een goed resultaat neerzetten, kan dit de Lytse Bear ook bijna niet meer ontgaan.

Verslag: John Terra