Jousters winnen lastige uitwedstrijd in Lemmer

Na de wervelende start vorige week, moest Joure ditmaal tegen het lastige Lemmer spelen. Wedstrijden tegen deze ploeg staan altijd onder hoogspanning en het publiek in Lemmer liet ook flink van zich horen. Desondanks wisten de Jousters het hoofd koel te houden en met twee punten huiswaarts te keren.

De eerste minuten van de wedstrijd zagen er niet goed uit voor de bezoekers. Er werd sterk verdedigd door Lemmer en doelpunten waren schaars. Een kleine opleving halverwege de eerste helft leidde tot een 2-4 voorsprong voor Joure. Echter, werd deze achterstand snel door Lemmer in een voorsprong van 5-4 omgezet. De laatste minuten van de eerste helft waren zeer hectisch en ineens was het Joure dat driemaal achterelkaar scoorde, 5-7.

Direct na de hervatting van de wedstrijd snelde Joure naar een 5-9 voorsprong. Meer dan tien minuten bleef deze stand staan. Zowel Joure als Lemmer verdedigde goed en dit leidde tot een impasse. De thuisploeg wist in de 16 e minuut eindelijk de ban te breken door tweemaal achterelkaar te scoren. Een comeback leek in de maak, maar Joure was op tijd bij de les. Twee snelle goals zorgden weer voor een verschil van vier doelpunten. De wedstrijd werd daarna vakkundig uitgespeeld door Joure en uiteindelijk met 8-13 gewonnen.

Na de tweede winst van het seizoen blijft Joure bovenin meedraaien. Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen WWC uit Mantgum om 14:00.