Eerste Samenloop voor Hoop in Park Heremastate

JOURE - In Park Heremastate in Joure wordt tussen vrijdag 19 juni 17 uur en zaterdag 20 juni 17 uur de eerste editie van de Samenloop voor Hoop voor Joure en omstreken gehouden.

Gedurende 24 uur wandelen deelnemers in teams in het park om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Daaromheen vinden allerlei activiteiten plaats, zoals een braderie, kaarsenceremonie en optredens. Het thema van de Jousters is: vier het leven!

Jenny Bouman, een van de bestuursleden, vertelt: „We vinden het belangrijk om stil te staan bij kanker, maar uiteindelijk willen we er juist voor zorgen dat het leven gevierd kan worden. Ons doel is daarom: een bijdrage leveren aan doorbraken in kankeronderzoek.”

Wiep van der Meulen vult aan: „Daarnaast is het een heel mooi evenement waarbij verbinding centraal staat. Jenny en ik deden in Heerenveen mee en daar hebben we echt kippenvel momenten gehad. Daarom vinden we dat Joure een eigen editie verdient.”

De overige bestuursleden zijn: Heidi Harmsma (voorzitter), Johan Jongsma en Marian Janssen.

Het paarse hart op de foto staat symbool voor de inzamelingsactie. Via verhalen van betrokkenen wil het bestuur van Joure de verdrietige, maar ook mooie kanten als genezing en nieuwe behandelmethoden vertellen. Het paarse hart duikt hierbij regelmatig als herkenningspunt op.

De actie

Deelnemers vormen een team en melden zich aan voor de wandelestafette, zij kunnen zich laten sponsoren voor hun deelname. De teamleden lossen elkaar af, zodat 24 uur lang altijd een of meer teamleden op het parcours aanwezig zijn. Het is dus geen race, maar een evenement waarbij saamhorigheid centraal staat. Daarnaast worden allerhande acties door de teams bedacht om geld in te zamelen. Zo worden kaarsenzakken verkocht, die tijdens de avondceremonie het pad verlichten.

“We hopen op een recordaantal teams. Want hoe mooi is het als heel Joure en alle dorpen uit de omgeving dit samen neer zetten en zo een grote bijdrage leveren aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek en het leven na kanker. Van voorgaande edities weten we dat de SamenLoop een onuitwisbare indruk maakt op de deelnemers”, aldus Heidi Harmsma.

Ga naar www.samenloopvoorhoop.nl/Joure voor meer informatie of om in te schrijven. Uiteraard zijn ook sponsoren en vrijwilligers nodig. Interesse? Stuur een mail naar joure@samenloopvoorhoop.nl.