Hans Poepjes wint eerste competitieronde Damclub Lemmer

LEMMER - Regerend kampioen Hans Poepjes heeft in de eerste ronde van de onderlinge competitie bij Damclub Lemmer gewonnen van Joop Beetsma.

In het eindspel, waarbij Poepjes als eerste op dam kwam, misrekende Beetsma zich op de triktrak-lijn en gaf vervolgens de partij op in een 100 % remisestand.

Ook in de partij tussen Willem Akkerman en Peter Achterstraat was het van dik hout zaagt men planken. Akkeman nam een gevaarlijke voorpost en probeerde zo Achterstraat onder druk te zetten, maar ook hier zat het venijn in de staart. Achterstraat omzeilde alle klippen en profiteerde in het eindspel van een misstap van Akkeman en pakte alsnog de volle winst.

Iepie Poepjes en Feike Muurling speelden een gelijk opgaande partij, die zich kenmerkte door de vele afruilen over en weer, en bereikten zo al ruilende tegelijk de veilige remisehaven.

Jan Visser kende een goede start en won fraai met een leuke damcombinatie van Jelle Jellesma, die vertelde met de nodige humor, dat hij er geen nacht minder om sliep. De uitslagen:

Jaap Oosterdijk – Marjan Rutgers 2-0

Gabe Heijboer – Andries de Ruiter 1-1

Peter Achterstraat – Willem Akkerman 2-0

Hans Poepjes – Joop Beetsma 2-0

Iepie Poepjes – Feike Muurling 1-1

Jan Visser – Jelle Jellesma 2-0