Start 14e seizoen van Eetgroep Samen=Gezellig

JOURE - De Eetgroep Samen=Gezellig start donderdag 19 september om 19 uur in Party- en Zalencentrum 't Haske in Joure met het eerste etentje van het veertiende seizoen.

Om 18.00 uur begint de avond met een uur gratis bowlen. Het etentje begint om 19.00 uur. De prijs voor het etentje is 15,00 euro per persoon, inclusief één consumptie. Aanmelden voor het etentje kan tot 15 september bij Joke Riemersma van Talant, tel. 06-13443162. Mailen kan ook: iepensteinlaan@talant.nl.

Samen=Gezellig is een eetgroep waarin mensen met en zonder (verstandelijke) beperking met elkaar eten. Iedereen kan, na aanmelding, aanschuiven. De etentjes vinden plaats in acht restaurants in Joure: 't Haske, Het Tolhuis, De Oranjerie, Haje, La Sardegna, De Jouster Toer, Die Gaststube en dit jaar voor het eerst Restaurant Simple. Chinees restaurant New China Town slaat een jaar over.

In 2005 was het opzetten van de Eetgroep een idee van Miks en Talant. De doelen waren integratie van mensen met een (verstandelijke) beperking en mensen die behoefte hebben aan sociale contacten, het ontdekken van de eetmogelijkheden in Joure en het verlagen van de drempel om uit (eten) te gaan. Een paar jaar geleden is de organisatie overgegaan naar Talant.

Gemiddeld zijn er 25 tot 30 deelnemers en twee tot drie begeleiders per etentje. De etentjes zijn populair. De deelnemers vinden het gezellig en lekker en dat is mede te danken aan de hartelijke ontvangst die we steeds ervaren bij de deelnemende restaurants. Zonder hen zou de Eetgroep Samen=Gezellig niet bestaan.

Omdat maximaal 30 deelnemers aan kunnen schuiven is aanmelding nodig. Voor elk etentje staat een aankondiging in de Jouster Courant. Hierin staat waar en wanneer het etentje plaatsvindt en hoe je je kunt aanmelden.