Achter de schermen bij een internationale schaatsshow

DE FRYSKE MARREN Friesland is vrijdag 15 november in de ban van Verhalenavond. Van 19.00 tot 22.00 uur zijn dan op allerlei plekken verhalen te beluisteren. In huiskamers, musea, bij verenigingen en bedrijven. Ook in gemeente De Fryske Marren. In aanloop naar Verhalenavond lichten we elke maand verhalen uit. Dit keer het verhaal van Madelène van Beuzekom uit Lemmer, over het leven als showartiest op het ijs.

Toen Madelène acht jaar oud was begon ze met kunstschaatsen. Ze bleek talent te hebben. Tien jaar later kwam haar droom uit: optreden als echte ster bij ijsdansshow Holiday on Ice!

Madelène: „Zes jaar lang toerde ik, als enig Nederlands meisje in een internationaal gezelschap, de wereld rond. We bezochten vier continenten en 26 landen. Mensen vragen me vaak; Hoe ben je daar ooit bij gekomen? En hoe was dat toeren? Welke landen heb je allemaal bezocht? Doe je er nu nog steeds wat mee? Maar vooral: Wat gebeurde er allemaal achter de schermen? Dat ga ik mijn publiek vertellen op Verhalenavond!”

We verklappen alvast dat Madelène nog altijd actief is op het ijs. Ze is nu de drijvende kracht achter het bedrijf Entertainment on Ice en vertelt haar verhaal vanuit haar sfeervolle kantoor aan de Industrieweg, pal aan het Lemster strand.

Vertellers gezocht

Iedereen is welkom op Verhalenavond. En iedereen kan meedoen als verteller, particulieren én organisaties. Je kunt je verhaal en locatie aanmelden op www.verhalenavond.nl. Hier worden alle verhalen in kaart gebracht, zodat het publiek op 15 november weet waar het naartoe kan. Alle verhalen zijn gratis te beluisteren.