Definitief een tweede wedstrijd in A-klasse bij Lemmer, Jeroen de Vos wint de eerste

Jeroen de Vos is er met zijn skûtsje Eelkje II in geslaagd de eerste wedstrijd van de dag in de A-klasse te winnen. Ondertussen heeft de organisatie laten weten dat er definitief een tweede wedstrijd wordt gezeild bij Lemmer op vrijdag.

Het betreft de wedstrijd bij Sloten die ingehaald moest worden, nadat deze eerder werd afgelast.

Koploper Sikke Heerschop is tijdens de eerste wedstrijd bij Lemmer uitgevallen met materiaalpech. Het maakt de strijd tussen de twee nog spannender. Nu de vijfde wedstrijd gezeild is, mag in ieder geval het slechtste resultaat afgetrokken worden. Voor Heerschop is dit het resultaat van vandaag en voor de Vos een zesde plaats.

In de eerste wedstrijd zette Ulbe Zwaga zijn goede lijn door: hij werd tweede. Merijn Olsthoorn werd derde.

B-klasse

Pieter-Jilles Tjoelker gaat gewoon door met winnen. Na de promotie is nu ook zijn kampioenschap in de B-klasse van de IFKS zeker.

Bij Lemmer liet Tjoelker wederom zien dat hij de sterkste van allemaal is. Met zes overwinningen in zes wedstrijden is Tjoelker hard op weg geschiedenis te schrijven: nog nooit won iemand alle zeven wedstrijden. Vorig jaar werd Tjoelker al kampioen in de C-klasse. Ook werd hij al eens kampioen in de kleine a-klasse.

Lees ook: De Sterke Jerke is sterk dit IFKS-kampioenschap. Té sterk

In de zesde wedstrijd werd Sijmen Kalsbeek tweede en Bas Krom derde.

C-klasse

Harmen Brouwer heeft met zijn skûtsje De Drie Gebroeders vrijdagochtend weten te winnen in de C-klasse van de IFKS bij Lemmer. Henk Regts werd tweede en sleepte het kampioenschap binnen.

Na twee dagen van pech herpakte Brouwer zich, Henk Regts werd nipt tweede. Regts wist de vijfde bovenboei als eerste te ronden, waarna de twee nek-aan-nek richting de finish gingen. Brouwer trok de overwinning vervolgens over de streep. Tim Roosgeurius werd derde.

Lees ook: Gifbeker moet helemaal leeg voor de Drie Gebroeders: na brand nu omgeslagen

De eindoverwinning gaat naar Henk Regts, die met nog één wedstrijd te gaan als aftrekwedstrijd een tweede plaats heeft staan. De overwinning en daarmee de promotie naar de B-klasse kan hem daarom niet meer ontgaan.

Kleine a-klasse

Harm van der Weiden is er in de wedstrijd van de kleine a-klasse bij Lemmer in geslaagd Andries Brouwer voor te blijven.

Van der Weiden zat Brouwer donderdag al op de hielen, maar wist nu te winnen. Brouwer werd tweede, maar stelt daarmee wel zijn kampioenschap veilig. Brandt de Vries werd derde.