Statiegeld heffen op bekers bij festiviteiten aan water

Lemmer - De tiende editie van het Glemmer Festival wordt ‘groen’. De standaard plastic bekers worden alweer voor de derde maal vervangen door harde plastic statiegeld bekers.

Drie jaar geleden heeft de organisatie besloten gebruik te maken van harde plastic statiegeld bekers om milieuoverlast te verminderen. Gemeente De Fryske Marren heeft nu ook aangekondigd dat het gebruik van de hardcups bij festiviteiten aan het water verplicht worden gesteld. De hardcups zullen vanaf heden in de vergunning worden opgenomen.

Rik de Nekker, eigenaar van Starcups, is blij met de uitspraak van de gemeente. ,,Door gebruik te maken van harde plastic bekers ga je bewuster om met de planeet en geef je tegelijkertijd je festival een schone en duurzame uitstraling.’’

Tegen inlevering van één consumptiemunt ontvangt de bezoeker op het festival een kunststof drinkbeker. Bij elk drankje ontvangt de bezoeker een schoon exemplaar. Bij inlevering van de beker krijgt de bezoeker een bepaald bedrag of consumptiemunt retour. Dit jaar heeft het festival speciale limited edition bekers, een collectors item. De bezoeker mag de beker dan ook meenemen.

Op het Lemster podium staan vanaf donderdag UB40, Level 42, Clouseau, Nielson en Tino Martin. Glemmer Beach festival vindt plaats op het strand van Lemmer, gelegen aan het IJsselmeer. Het festival biedt diverse podia, nationale en internationale artiesten, entertainment, een uitzicht over het IJsselmeer en een relaxte sfeer.

Tickets zijn te verkrijgen via glemmerbeach.nl of bij de Jumbo supermarkt in Lemmer.