Ulbe Zwaga onverslaanbaar op Tsjûkemar: tweede overwinning

Ulbe Zwaga uit Koufurderrige heeft woensdagmiddag op de Tsjûkemar zijn tweede overwinning in de A-klasse van de IFKS behaald. Met een grote voorsprong kwam hij over de finish.

Zwaga wist woensdag de eerste wedstrijd bij Echtenerbrug ook al te winnen. Nummer twee Floriaan Zwart volgde op gepaste afstand met daarachter Jaap Hofstee.

Na de tweede wedstrijd bij Echtenerbrug kan er gesproken worden van een geldig klassement, want er zijn vier wedstrijden gezeild. Vrijdag worden er bij Lemmer mogelijk twee wedstrijden achter elkaar gezeild. Dat beslist de organisatie tien minuten na afloop van de eerste wedstrijd. Zaterdag volgt de finale bij Lemmer.

Lees ook: Ulbe Zwaga slaat terug met superieure overwinning in IFKS

B-klasse

Vijf uit vijf voor Pieter Jilles Tjoelker. Bij Echtenerbrug wist de schipper ook de vijfde wedstrijd in de B-klasse van de IFKS te winnen.

Met vijf overwinningen moet het wel heel raar lopen willen Tjoelker en zijn Sterke Jerke niet promoveren. Vorig jaar werd hij kampioen in de C-klasse. Ook werd hij al eens kampioen in de kleine a-klasse.

In de wedstrijd bij Echtenerbrug wist Sietse Broersma tweede te worden. Wietse Bandstra werd derde.

C-klasse

Schipper Henk Regts maakt zijn kwartet compleet en verstevigt zijn koppositie in de IFKS. Hij won donderdag bij Echtenerbrug alweer zijn vierde wedstrijd in de C-klasse.

Concurrent Harmen Brouwer van de Drie Gebroeders had een mindere dag: vlak voor de start sloeg het skûtsje, waarop gisteren al brand woedde, om. Maar het skûtsje kwam overeind en Brouwer en zijn bemanning zetten door, wat uiteindelijk tot een knappe negende plaats leidde.

Lees ook: Gifbeker moet helemaal leeg voor de Drie Gebroeders: na brand nu omgeslagen

Paul Wassink werd woensdag tweede, gevolgd door Steven Zijsling, die derde werd.

Kleine a-klasse

De hegemonie van Andries Brouwer duurt voort in de kleine a-klasse, hij won woensdag voor de vierde keer in vijf wedstrijden.

Andries Brouwer leidt met De Reuzen al vanaf de eerste dag het klassement. Hem lijkt de eindzege bijna niet meer te kunnen ontgaan. In de wedstrijd van woensdag werd Harm van der Weiden tweede en Henk Frankena derde.