Team Big Five for Life uit Joure haalt ruim 30.000 euro op voor Alpe d’HuZes

JOURE - Op initiatief van de Cancer Care coaches van Jouster bedrijf Big Five for Life is een team van zeven collega’s in actie gekomen om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Ze hebben met hun team de berg Alpe d’Huez in Frankrijk beklommen. Vanaf november 2018 tot 1 juli 2019 zijn ze bezig geweest om geld in te zamelen met verschillende acties. Maar met het uitbrengen van de speciale uitgave van het boek de ‘Big Five for Life’, dat is opgedragen aan Frank Speets, zijn inmiddels 1000 exemplaren verkocht.

Frank overleed op 23-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zeer zeldzame vorm van kanker. Het boek is volledig gesponsord en de totale opbrengst ging naar Alpe d’HuZes.

De Cancer Care coaches, die dagelijks werken met kankerpatiënten met als doel om hen weer opnieuw focus te geven na hun ziekte, konden nu aan de voorkant meehelpen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Met als grootste doel kanker de wereld uit te helpen. Big Five for Life training en coaching uit Joure haalt uiteindelijk €30.246,00 op voor Alpe d’HuZes.

Baukje Bonsma, Cancer Care coach en eigenaar van Big Five for Life heeft zelf deze ziekte in drie verschillende vormen, die niks met elkaar te maken hadden, overwonnen. Ze weet als geen ander wat voor impact de ziekte heeft op het leven van een kankerpatiënt en die van hun naasten. ,,We zijn dan ook erg trots dat we met dit fantastische bedrag kunnen bijdragen aan kankeronderzoek”, aldus Baukje.