Inzamelingsactie voor uitvaart van Arnee Elsinga

HEERENVEEN - Familie en vrienden van Arnee Elsinga zijn op Facebook een inzamelingsactie gestart voor zijn uitvaart. De 21-jarige Heerenvener werd maandagavond levenloos aangetroffen in een sloot in zijn woonplaats.

,,Hij had zelf geen verzekering en zijn familie is financieel niet draagkrachtig'', verklaart Arnees neef en familiewoordvoerder Chris Elsinga.

,,Toch willen we hem de uitvaart geven die bij hem past.'' Er is inmiddels 5.000 euro binnen. ,,We komen een heel eind, maar alle hulp is welkom.''

Arnee Elsinga (21) verliet in de nacht van donderdag op vrijdag rond twee uur café De Skoffel aan de Nieuwstraat. Daarna hoorde niemand meer iets van hem. Toen zijn ouders zaterdagmiddag bij zijn woning kwamen om hem te verhuizen, bleek hij niet thuis.

Korte zoektocht

Wel stond de deur open, lag zijn portemonnee op tafel en de mobiel op de grond. Ze sloegen meteen alarm en begonnen met zoeken.

Zondag kwam er een Burgernetmelding en sloten zich meer mensen bij de familie aan. Maandag speurden drones Oranjewoud af, checkte de politie de omgeving van het Nannewiid en kwamen de speurhonden van Search and Rescue (SAR) in actie. Familie, vrienden en kennissen hielden een buurtonderzoek in de wijk Nijehaske.

Maandagmiddag troffen twee kennissen het levenloze lichaam van Arnee aan in een sloot langs de Haskeruitgang, vlak bij zijn huis. Arnee is daar vorige week vrijdagochtend tussen half zes en tien voor zes voor het laatst gezien.

Zijn familie heeft geen idee wat hem daar heeft gebracht. ,,Dat zullen we nooit weten'', aldus Chris Elsinga.

Inzamelingsactie voor uitvaart van Arnee.

Lees ook: 'De doar stie wagewiid iepen, de beurs lei op’e tafel, syn tillefoan op’e grûn, de auto stie der noch. Allinnich Arnee wie fuort'