PvdA wil rolstoeltoegankelijk Glemmer Beach

LEMMER - De PvdA in de Fryske Marren wil dat de gemeente zich sterk maakt voor het rolstoeltoegankelijk maken van het Glemmer Beach Festival.

De organisatie van het jaarlijkse muziekfestival op het strand van Lemmer maakte onlangs bekend dat ze "de veiligheid van rolstoelgebruikers niet kunnen waarborgen." Er worden in tegenstelling tot voorgaande jaren dan ook geen rolstoeltickets meer aangeboden. "De steile dijk in combinatie met rijplaten, zand en soms regen zorgen voor gevaarlijke situaties”, aldus het festival.

De PvdA stelt dat het op basis van het verdrag van de Verenigde Naties een recht is voor mensen met een beperking om toegang tot cultuur te hebben. Ook vanuit de Nederlandse overheid is er sprake van het mensenrecht om deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer, waaronder ook cultuur valt.

De partij vraagt aan B&W om het mogelijk te maken dat mensen met een beperking wel toegang hebben tot Glemmer Beach. Ze wil dat het college contact opneemt met de organistie om dit samen met hen te gaan regelen.