FOTO'S | Publiek geniet volop van ontmoeting klassiek en pop

JOURE - In een sfeervol park Heremastate stond zaterdagavond de Simmer Proms 2019 op het programma.

De Jouster Fanfare vormde onder leiding van dirigent Siemen Hoekstra de muzikale basis van deze ontmoeting tussen klassiek en pop. Gezeten op bankjes, in ligstoelen of op een kleedje op de grond genoot het publiek volop van de mix van muziekstromen. Het gebrachte repertoire was van een dusdanig karakter dat er menigmaal enthousiast werd meegezongen en gedanst.

De setlist bestond uit meer dan dertig muziekstukken, met onder andere medleys van The Beatles en een nederpotpouri. Naast de Jouster Fanfare waren er diverse gastoptredens. Zo bracht zanger en kunstenaar Gerrit Breteler ondermeer zijn bekende nummers "Op een dag" en "Lit ús derom drinke".

Zangeres Jannie Brandsma, die ook de muziekale leiding over het samengestelde popkoor had, lied het publiek genieten van nummers als "Eloise" en "Summertime". Ook bracht ze samen met Wiebe Kaspers het winnende songfestivalnummer "Arcade" van Duncan Laurence ten gehore en zong Brandsma met Hilda Hoekstra de James Bond titelsong "Skyfall".

De 2019 editie van de Simmer Proms werd traditioneel afgesloten met de klassieker “Land of hope and glory”, echter ging het hierbij om een uitvoering op een nieuwe tekst. Het nummer "Lân fan Fryske taal" is geschreven door een groep leerlingen van het Bornego College.