Agenda | Kinderen aan de slag met metaal in Zomer Maakfabriek

JOURE - Museum Joure organiseert tijdens de zomervakantie iedere woensdagmiddag de Zomer Maakfabriek, speciaal voor kinderen van 6 tot 14 jaar .

Tijdens deze vakantie kunnen kinderen aan de slag met metaal bewerken. Met een hamer in model kloppen, bewerken met ponsen of solderen, ze kunnen het allemaal uitproberen tijdens deze middagen. Ze mogen zelf experimenteren. Hoe kun je metaal knippen, zagen en snijden? Wat zijn manieren om van een vlakke plaat een 3D-object te maken? En hoe kun je metaal mooi versieren?

De Zomer Maakfabriek wordt georganiseerd op 17, 24 en 31 juli en op 7, 14 en 21 augustus. Kinderen kunnen om 13.00 en om 13.30 starten. De activiteit duurt ongeveer 1,5 uur. Om uiterlijk 16.30 sluit de Zomer Maakfabriek.

Per groep is er plek voor ongeveer 10 kinderen. Zeker zijn van een plekje? Dan is van tevoren inschrijven via de website van het museum handig. Mocht de groep nog niet vol zijn, dan kunnen kinderen zich op de dag zelf nog opgeven bij de balie. De activiteit kost net zoveel als de entreeprijs van het museum: €3,50 plus een materiaaltoeslag van €1,50.

Het museum verwacht bij kinderen tot 9 jaar dat de ouders bij de kinderen blijven. Bij oudere kinderen kunnen de ouders het museum bekijken, terwijl hun kinderen zelfstandig bij de activiteit zijn. Entreeprijs voor ouders is €7,50.