Geslaagd bij Zelfverdediging Friesland

Joure - Bij Zelfverdediging Friesland, actief in gemeente De Fryske Marren op het gebied van vechtsporten en weerbaarheid/zelfverdediging, zijn de zomer-examens afgenomen.

Onder grote belangstelling lieten de budoka’s welke examen mochten doen, zowel klassikaal als individueel, verschillende facetten zien van deze sporten. Sensei Albert Roelevink en Tjibbe Nieuwland kijken terug op een geslaagd seizoen.

Yawara Jutsu

Dit is de oorspronkelijke vorm van het moderne en verwesterde jiu jutsu. Yawara Jutsu is zeer geschikt als zelfverdediging. Geslaagd voor een hogere graduatie in de sport Yawara Jutsu: Bonne Elzinga, Hermen ten Wolde, Anne Brouwer, Jop Eerligh, Sven Postma, Rhea Veerman, Jelte Achterberg, Jarno Postma

Karate

De jeugd leert bij deze sport om op een ongedwongen wijze zowel respect voor elkaar op te brengen als ook de bijbehorende omgangsvormen en discipline. Door middel van karate wordt gewerkt aan doorzettingsvermogen, wilskracht en weerstand, waardoor ongemerkt eigenwaarde en zelfvertrouwen verbetert. Geslaagd voor een hogere graduatie in de sport Karate: Tieme Heil, Tanisha Nieuwland, Mika de Wolf, Thijs Kolhoff, Sietse Sjoerd Holtrop, Aryan Nieuwland, Youssef al Aaraj, Thomas de Vries, Hidde Walstra, Stan de Vries.

Kobudo

Bij Kobudo oefen je met verschillende Oosterse wapens. Zoals bo (lange stok), boken (zwaard), tanto (mes) en nunchaku (tweedelige staf). Door het trainen van vaste vormen en partneroefeningen verkrijg je vaardigheid en inzicht in het omgaan met Oosterse wapens. Geslaagd in de sport Kobudo voor het onderdeel boken: Tim Dijkstra, Thomas de Vries, Michel de Vries, Damian Lassche.

Tanto

Geslaagd in de sport Kobudo voor het onderdeel tanto: Jelte Metselaar, Julian Bijlsma.