Jeroen Smink turnt NK-finales Ahoy-Cup in sportpaleis Rotterdam

Rotterdam/Joure - Voor turnend Nederland én Jeroen Smink stond afgelopen weekend in het teken van Dutch Gymnastics the Finals.

De Nederlandse top streed in de NK-finales om de medailles, daarnaast was er een extra wedstrijd, de Ahoy-Cup, waar Jeroen zich voor geplaatst had. Samen met de beste zes turners van het NK in Alkmaar bij de senioren 1e, 2e en 3e divisie ging hij de strijd aan.

Vrijdagochtend al reisde Jeroen samen met trainster Iris Smink naar Rotterdam voor een podiumtraining. Dit bleek een goede voorbereiding, want de felle verlichting was bij het roteren behoorlijk wennen. Na een stabiele training kon Jeroen zaterdag vrijuit zijn meerkampfinale turnen, omdat van tevoren al duidelijk was dat de concurrentie uit hogere divisies erg sterk was. Het werd een prachtige wedstrijd met goede oefeningen zonder grote fouten waarmee hij heel knap 10e werd.

Door zijn Nederlandse titel op brug tijdens het NK in Alkmaar, mocht Jeroen zondag ook de toestelfinale brug turnen. Na een vervelende val in de inturnhal kwamen de zenuwen even bovendrijven. In een afgeladen sportpaleis maakte hij aan het begin van de oefening dan ook en foutje, maar daarna ging hij op karakter door en vervolgde zijn oefening prima met als afsprong een keurige 1/1 schroef. Het leverde hem een 6e plek op.

Jeroen zijn wedstrijdseizoen zit er nu op. Turnen in het sportpaleis van Ahoy tussen Nederlandse topturners als Bart Deurloo, Epke Zonderland, Naomi Visser en Lieke Wevers was een geweldige en unieke ervaring waar hij met een tevreden gevoel op terug kan kijken. Binnenkort turnt Jeroen nog tijdens de Jubileumshow van CSC Joure en daarna kan hij zit richten op het komende, hopelijk net zo succesvolle, turnseizoen.

Tirza Kingma