14e Kameleonrace op de wateren rondom Terherne

Terherne - De 14e Kameleonrace vindt op zaterdag 29 juni plaats. Een sloeproeirace van circa 15 km lang over de wateren rondom Terherne.

De sloepen starten om 12 uur bij de Heerenzijlbrug, varen om het eiland de lytse griene richting het Snekermeer om vervolgens onder de Heerenzijlbrug over de Terkapster Poelen richting het Akkrummerrak te gaan. Door de Meinesloot, om het Kameleoneiland en weer terug naar de Heerenzijlbrug waar de finish zal zijn na de brug.

De race is het beste bewonderen vanaf de Heerenzijlbrug. Hier vindt de start en finish plaats. In de tussentijd kunt u op het terras van Foodbar Picknickers plaatsnemen, hier heeft u een mooi uitzicht over het Sneekermeer. Ook is er de mogelijkheid om op de rondvaartboot ‘De Komelker’ de sloeproeirace van dichtbij mee te maken.

Na de roeirace verplaatsen de festiviteiten zich naar By Oeds Eten & Drinken, dat zich aan het einde van Terherne bevindt. Hier kan lekker nagepraat worden onder het genot van een hapje en drankje en muziek. Om 18:30 uur vindt hier ook de prijsuitreiking van de Kameleonrace plaats.