Bekendmaking naam en logo scholen Joure

Joure - De nieuwe naam en het logo van de samenwerkende scholen wordt 25 juni in Joure op feestelijke wijze onthuld.

Onder de nieuwe naam gaan het Bornego College en OSG Sevenwolden in Joure vanaf volgend schooljaar verder. Samen bieden ze dan een deel van het onderwijs in klas 1 aan.

Het startsein voor de onthulling wordt dinsdag rond de klok van 11.00 uur gegeven door wethouder Luciënne Boelsma. Op haar teken zullen 100 leerlingen uit klas 1 van beide scholen samen de naam en het logo van de samenwerkingsschool onthullen. Dat gebeurt buiten op het schoolplein in het bijzijn van de andere eersteklassers.

Sponsorloop

Aanvankelijk was het plan dat alle eersteklassers aansluitend een obstacle run zouden lopen. Deze survivalrun op en rond het schoolterrein komt vanwege de tropische temperaturen helaas te vervallen. Het inmiddels opgebrachte sponsorgeld gaat uiteraard wel naar Stichting Leergeld en wordt na de onthulling van het logo overhandigd aan een vertegenwoordiger van de Stichting.

Samenwerken

De onthulling van de nieuwe naam en logo is een volgende stap in de samenwerking tussen beide scholen. Het Bornego College en OSG Sevenwolden hebben de handen ineengeslagen omdat ze het belangrijk vinden dat alle leerlingen dichtbij huis kunnen (blijven) starten met het voortgezet onderwijs en bovendien aantrekkelijk en gevarieerd onderwijs kunnen volgen met keuzeruimte voor de leerlingen.