Terherne slaat handen ineen om horeca draaiende te houden

Terherne - De toeristische ondernemers in Terherne zijn gestart met een unieke vakantiebanenpool. Zij hebben de handen ineen geslagen om personeel voor het al begonnen vakantieseizoen 2019 te werven én uit te wisselen.

Ze bieden hun op vakantiewerk gerichte vacatures aan in een speciale banenpool op www.genietenvanterherne.nl. Studenten, leerlingen, senioren, iedereen kan solliciteren. De vakantiewerker kan kiezen voor één werkgever of werk bij meerdere bij de Terhernster banenpool aangesloten ondernemers. Het laatste biedt de vakantiewerker de grootste mogelijke afwisseling en de kans om zeer diverse werkervaring op te doen. Bovendien kan hij of zij dan veel uren maken. Voor vakantiewerkers van ver kan een slaapplek worden geregeld.

In de toerismesector komt het vaak voor dat een ondernemer tijdelijk verlegen zit om assistentie vanwege bijvoorbeeld ziekte of onverwachte drukte. Dan kan op een moment zijn dat het bij een ander bedrijf rustig is, bijvoorbeeld bij een jachtverhuurder waar alle boten uitgevaren zijn. De flexpooler wordt dan gevraagd of hij/zij bij een ander bedrijf in het dorp aan de slag wil.

Terherne

Terherne telt twaalf verhuurders van zeil-, motorboten en luxe jachten, veertien unieke eetgelegenheden, twaalf watergeoriënteerde vakantieparken, hotels, B&B’s, kampeerboederijen en campings en negen jachthavens met servicefaciliteiten. De verblijfsaccommodaties beschikken gezamenlijk over 3.000 bedden.

Wie geïnteresseerd is in een vakantiebaantje in Terherne kan kijken op de website http://www.genieteninterherne.nl bij ‘vacatures’.