Jouster korfballers verslaan Lemmer

Lemmer/Joure - De laatste competitiewedstrijd werd gespeeld tegen de buren uit Lemmer.

De Lemsters waren op het veld en in de zaal in totaal al drie keer verslagen en Joure wilde daar graag een vierde overwinning aan toevoegen. Het moest ook winnen om nog kans te maken op de tweede plaats.

In een zeer eenzijdige helft werd de basis gelegd voor de overwinning. Binnen vier minuten stond Joure al met 0-3 voor. Een kwartier lang werd er vervolgens niet gescoord, terwijl Joure genoeg kansen kreeg. Lemmer was in de eerste helft nergens te bekennen en vlak voor het einde van de eerste helft liep Joure nog uit naar een 1-7 voorsprong. Op slag van rust wist de thuisploeg nog een strafworp te benutten, waardoor de rust werd opgezocht met 2-7.

Een aantal tactische wissels bij Lemmer zorgden ervoor dat het bij die ploeg beter ging lopen, zowel aanvallend als verdedigend. Joure moest met lede ogen toezien hoe het de een na de andere goal tegen kreeg en zelf niet eens tot een fatsoenlijke aanval kwam. Halverwege de tweede helft ging de knop echter om. Bij een tussenstand van 6-8 gingen de Jousters slimmer spelen en door mooie combinaties werd de score uitgebouwd naar 6-12. Door een vervelende blessure aan Lemster zijde kwam er vroegtijdig een einde aan de wedstrijd en daarom werd 6-12 ook de eindstand.

Doordat de concurrentie ook won, resteerde er voor Joure de gedeelde tweede plaats. Maar het moet op onderling verschil Westergo boven zich laten.

Martijn van Dijk