Succesvol turnweekend CSC Joure

Harkema/Wolvega - De herenturners van CSC Joure waren dit weekend in Harkema te vinden.

Zaterdag werden de toestelfinales voor Noord-Nederland geturnd en zondag vonden de teamwedstrijden plaats. Zes dames turnden zaterdag in Wolvega hun Fries Kampioenschap.

Medailleregen toestelfinales heren

Maar liefst zestien turners van CSC Joure hadden zich eerder dit seizoen voor de toestelfinales Noord-Nederland geplaatst die voor de tweede keer georganiseerd werden. De specialisten per toestel gingen op verschillende niveaus en in diverse leeftijdscategorieën met elkaar de strijd aan en de verschillen waren soms klein. Allemaal deden ze hun uiterste best om een zo goed mogelijke oefening te turnen en met succes. Er werden bijna vijftig medailles in de wacht gesleept.

Goud en brons bij teamwedstrijden

Zondag deden vijf herenteams van CSC Joure mee aan de teamwedstrijden. Een team bestond uit maximaal zes jongens waarvan er per toestel vier mochten turnen en de drie hoogste scores meetelden. Het team met Ivar Bosgra, Sieger Veenema, Jeroen Smink en gastturner Patrick Mast liet het publiek genieten van nette en moeilijke oefeningen en won het goud. In een andere categorie was er verrassend brons voor het team met Arvid van der Roest, Thomas van Prooijen, Jorn Pieser, Teije van der Vlugt en Rutger Kadijk, waarbij dit voor Teije en Rutger hun eerste wedstrijd was. Ook was er bij de instap 17 een bronzen medaille voor het team met Hidde Hoekstra, Jesse Schavemaker, Mark van Ewijck, Sake Kramer en Sverre van der Roest die gedreven als altijd met elkaar nette oefeningen lieten zien.

Flinter Douma wint zilver op Fries Kampioenschap

Bij de dames turnden Flinter Douma, Meret de Jong, Johanne Jans (allen Jeugd H), Sarah de Jong, Anna Veenstra (Junior H) en Kimberley Mulder (Junior G) zaterdag in Wolvega hun Fries Kampioenschap in wedstrijdgroep 4. Ze lieten nette oefeningen zien, maar ook wat foutjes die in het sterke deelnemersveld hard werden afgestraft. De uitslagen zaten dicht bij elkaar en het lukte Flinter Douma na een stabiele wedstrijd over vier toestellen het zilver in de wacht te slepen.

Op 29 en 30 juni aanstaande turnen deze dames nog een aantal toestelfinales en teamwedstrijden.

Alle uitslagen van dit weekend zijn te vinden op de Facebookpagina van CSC Joure.