Koninklijke onderscheiding voor Jan de Vries uit Idskenhuizen

Idskenhuizen - Jan de Vries uit Idskenhuizen heeft zaterdag 15 juni een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Hij wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Veenstra speldde het bijbehorende versiersel op tijdens de familiedag van de voetbalvereniging VVI in Idskenhuizen.

Actief bij voetbalvereniging VVI Idskenhuizen

De Vries is sinds 1992 op vele fronten actief bij voetbalvereniging VVI in Idskenhuizen. Hij trad direct toe als bestuurslid en werd een jaar later ook penningmeester. Naast deze bestuurlijke taken was hij ook betrokken bij vele andere activiteiten, zoals het maken en verspreiden van het clubblad, het onderhoud van de speelvelden en kleedruimtes en het verzorgen van de keeperstraining voor de jeugd.

Bestuurslid en penningmeester bij buurtvereniging Moleneind e.o.

Van 1981 – 1991 was hij als bestuurslid en penningmeester actief bij voormalig buurtvereniging Moleneind e.o. in Drachten. Ook hier was hij naast zijn bestuurlijke functies op vele andere fronten actief, zoals het organiseren van onder andere: feestavonden, bingoavonden, uitjes voor jong en oud, de avondvierdaagse en nog vele andere activiteiten.

Medebeheerder dorpshuis De Stjelp

Vanaf 2011 tot op heden is Jan de Vries actief als medebeheerder van dorpshuis De Stjelp in Idskenhuizen. Maandelijks was hij aanwezig bij de vergadering van het Stichtingsbestuur. Bij diverse activiteiten, zoals de spelletjes met Koningsdag, is hij aanwezig om de catering te verzorgen. Ook is hij de initiator van het tweewekelijkse stamppotbuffet voor (alleenstaanden) inwoners van Idskenhuizen en assisteert hij bij deze buffetten.

Op verzoek organiseert hij verjaardagfeesten voor voornamelijk de oudere dorpsbewoners van Idskenhuizen. Hij stuurt de vrijwilligers aan bij bardiensten en hij helpt zelf ook zeer regelmatig mee bij het draaien van bardiensten. Ook organiseert hij de nazit bij begrafenissen van overleden dorpsbewoners. Tot slot regelt hij de inkoop en nam en neemt de zaken waar bij de afwezigheid van de beheerder van dorpshuis De Stjelp.