TV Joure op NK Padel Amsterdam

Joure/Amsterdam - Joure was goed vertegenwoordigd op het NK Padel in Amsterdam in het weekend 8 tot en met 10 juni.

Hier werd het derde Nederlands Kampioenschap gehouden op de banen van Padel Dam. Voor het eerst waren er naast Heren en Dames ook categorieën voor jeugdspelers en veteranen. Door het slechte weer op zaterdag waren de geplande wedstrijden op zaterdag verplaatst naar indoor clubs in Purmerend, Zeewolde en Rijswijk. Zondag en maandag was het stralend mooi weer en konden de wedstrijden in Amsterdam (buiten) gespeeld worden.

Het NK was sterk vertegenwoordigd door spelers van TV Joure. In alle categorieën (Jeugd/Veteranen/Heren/Dames) waren Jousters te vinden. Het aanwezige publiek zag Lars en Lukas (cat. jongens tot 18 jaar) een wedstrijd binnen halen en Robert en Jan (Veteranen 50+) haalden het tot de halve finale. Sanne Bouma en Violet Hendriks zijn 2e geworden bij de dames. Na een slopende halve finale (3 setter) moesten ze het opnemen in de finale tegen de huidige kampioenen Milou Ettekoven & Marcella Koek.

De finale tussen de heren ging tussen Bram Meijer & Uriel Maarsen tegen Peter Bruijsten & Berend Boers. Een pittige wedstrijd op hoog niveau. Bram en Uriel mogen zich voor de 3e keer kampioen van Nederland noemen.

De overige NK kampioenen staat op de site van de NPB: www.padelbond.nl.