Bewoners De Flecke gaan op bootvakantie

Joure - Veertig jaar was het een jaarlijkse traditie om de bewoners van het verpleeghuis de Flecke en kleinschalige woningen van Patyna een vakantie aan te bieden.

Door verandering in de organisatie zou hier nu een einde aan komen. Deze groep ging niet meer op vakantie, omdat het zonder zorg niet meer lukt. Het was al 40 jaar mogelijk gemaakt door Patyna (toenmalig de Flecke), echter in 2018 was dit de laatste keer. In 2017 is Buurtzorg benaderd om mee te gaan om de lege hutten destijds te vullen. De organisatie ging twee jaar achteréén mee en zagen wat het uitje met de mensen doet. Nu hebben ze de organisatie overgenomen en is een doorstart gemaakt onder de vlag van Buurtzorg.

‘Het hield heel wat in om het financieel rond te krijgen’, meldt de bootcommissie. ‘Naast de eigen bijdrage van de vakantiegasten zelf, hebben we alle personeel (Patyna en Buurtzorg) gevraagd of ze vrije dagen willen opnemen voor deze bootreis. Hierdoor hebben we de personeelskosten fors terug kunnen brengen. Vervolgens hebben we Jos de Blok de directeur van Buurtzorg enthousiast gemaakt en gevraagd of Buurtzorg de vóórfinanciering wil doen. Daarna een plan van aanpak geschreven en sponsoren gezocht.’

Het is Buurtzorg gelukt. Van 16 juni tot en met 21 juni gaat de Prins Willem Alexander een Rijnreis maken vanuit Arnhem. ‘Dankzij onze sponsoren hebben we het rond gekregen en we willen hen daarom hartelijk bedanken voor de steun die ze ons hebben gegeven.

Sponsoren zijn: Stichting J.E.J. Bas Backer stichting uit Harich, de Rabobank Zuidwest Friesland, de Lionsclub Mar en Klif, A ware Heerenveen, Hospes Techniek Sondel, Buurtzorg, Patyna en particuliere sponsoren. Zonder deze steun was deze reis niet mogelijk geweest.’