Ideeën gezocht voor Friese crimeserie

De Fryske Marren - Drugslabs in de Wâlden, een Kunstroof in het Keramiekmuseum, of mensensmokkel op de Wadden. Het wordt tijd voor een Friese crimeserie, en New Noardic Wave zoekt naar het beste idee.

Op zaterdag 22 juni om 13.00 uur is iedereen met een goed idee welkom aan de Voorstreek 39. Het noorden gonst van spannende ideeën en bijzondere locaties. In samenwerking met verschillende professionals gaan zij ervoor zorgen dat serieproducenten niet meer om het noorden heen kunnen.

De ambitie is om binnen drie jaar een noordelijke crime op één van de grote VOD-platformen als Netflix of Videoland te krijgen. Het platform NNW organiseert een traject met verschillende momenten die moeten leiden tot het beste idee van Fryslân.

Op zaterdag 22 juni is iedereen met een goed idee welkom op de pitchdag. De beste 10 ideeën krijgen een uitnodiging voor een workshop dag op 18 juli. Op deze dag is onder andere Roel van de Weijer van filmfinancieringsbedrijf The Foundry aanwezig om de deelnemers te begeleiden in het uitwerken van hun plan. Diezelfde dag nog wordt er nogmaals gepitcht.

De beste vijf plannen die overblijven worden onder de arm meegenomen naar nationale en internationale omroepen, filmmaatschappijen, sales agents en streamingplatformen als Netflix of Videoland.

Aanmelden voor de pitchdag op 22 juni kan via info@nnw.frl